Uitvaartverzekering Direct Online

Veel gestelde vragen

Wat is een uitvaartverzekering?

 

Uitvaartverzekeringsvormen

 

Een pakket aan diensten bestaat vaak uit een aantal bloemen, bidprentjes, volg auto's, rouwadvertentie en een standaard kist. Het pakket kunt u natuurlijk uitbreiden van een standaard pakket naar een uitgebreid pakket.

 

Een andere manier om je uitvaart te verzekeren is een vast bedrag aan geld.  Niet dat u dit geld kunt besteden voor de diensten bij de uitvaartverzekering en de uitvaarverzorger maar dat uw nabestaande het verzekerde geld op zijn rekening krijgen gestort. Hiermee kunnen uw nabestaande zelf de keuze maken op dat moment hoeveel u van alles nodig heeft en welke kist u voor het totale bedrag kunt kopen.

 

Een pakket verzekering met diensten is vaak wat voordeliger in premie maar het kan voorkomen dat u niet voldoende bidprentjes heeft in het pakket en dat u bij een bijbestelling zelf geld moeten betalen. Een geld bedrag verzekeren heeft hier geen problemen mee u weet vooraf wat u aan geld heeft om de uitvaart te regelen.

Alle vragen bij het afsluiten en vergelijken van een uitvaartverzekering

Kosten bij het afsluiten

 

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunnen extra kosten bijkomen zoals advieskosten of distributiekosten. Advieskosten betaald u als u een uitvaartverzekering afsluit via een tussenpersoon en distributiekosten betaald u als u de verzekering zelf online afsluit.

De laatste mogelijkheid om dit zelf online te regelen is het voordeligste, een tussenpersoon is hier wat duurder in omdat u een uitgebreid advies krijgt en u de uren van de adviseur betaald.

Wel of geen uitvaartverzekering

 

Verzekeren is altijd verstandig als u de kosten van de schade niet zelf kunt dragen, of bij een uitvaartverzekering u niet voldoende middelen heeft om dit te betalen. Bij onvoldoende middelen zullen dan ook uw nabestaande opdraaien voor de kosten van uw uitvaart of crematie.

Wil u toch liever dat u dit verzekerd heeft sluit dan uw uitvaartverzekering direct online af.

 

Kunnen de nabestaande een uitvaart volgens mijn wensen regelen?

 

Als u wensen heeft met betrekking tot uw uitvaart kan u dat vast leggen. Dit kan op verschillende manieren. Uitvaartondernemers kunnen uw wensen in een draaiboek opnemen dan kunnen uw nabestaande de uitvaart voor u regelen zoals u dat wenst. Een kopie hiervan wordt dan geregistreerd bij de uitvaartondernemer.

Als u overlijdt, kunnen uw nabestaanden en de uitvaartverzorger onmiddellijk over de betreffende gegevens beschikken.

Bij een verzekeraar kunt u ook in een dossier vastleggen wat uw wensen zijn. Bij het benaderen van de uitvaartpolis kan de verzekeraar direct aangeven dat er wensen zijn.

Wat doet een uitvaartverzorger precies?

 

Een uitvaartverzorger regelt en verzorgt de complete uitvaart of crematie samen met uw nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen. De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat uw uitvaart of crematie vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Informatie

Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering afkopen

Uitvaartverzekering premie vrij maken

Overlijdensrisicoverzekering

Uitvaartverzekeraars

 

Maatschappijen waar u  uitvaartverzekeringen kunt afsluiten

Ardanta

Monuta

Yarden

Dela

Conservatrix

Reaal

Unive

Centraal Beheer

 

Copyright © 2014 Uitvaartverzerkeringdirectonline.nl